Pármai sonkába göngyölt szűzérmék, vargányamártással és tejszínes burgonyapürével.

 

Szűzérme elkészítése: A szűzérméket lehártyázzuk. 5dkg-os érméket vágunk. Sózzuk és borsozzuk, sonkába göngyöljük. Serpenyőbe olajat hevítünk,  az érméket kérgesítjük, majd sütőben 5perc alatt 160 fokon készre sütjük.

Tejszínes burgonyapüré elkészítése: A megtisztított burgonyát egy lábosban készre főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük. Tejszínnel és vaj darabkákkal dúsítjuk. Ízesítésnek sót és fehérborsot adunk hozzá.

Vargánya mártás elkészítése: Serpenyőben vajat olvasztunk. A megtisztított vargányát apró kockára vágjuk, majd a felolvadt, felmelegített vajban megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük. Lisztszórással dúsítjuk, majd felöntjük tejszínnel és kiforraljuk.  

A ház borával BODRI Rozéval kínáljuk, jó étvágyat kívánunk!


Szárnyas raguleves kacsamájas raviolival

 

A csirkemellet kockára vágjuk majd lepirítjuk vajon. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller), vízzel felöntjük. Amikor félpuhák a zöldségek tejföllel dúsítjuk és kevés zöldborsót adunk hozzá. Izésítjük sóval, borssal, citromlével, és egy kevés tárkonnyal.

Tálaláskor kacsamájas raviolit adunk hozzá.

Kacsamájas ravioli: Az apró kockára vágott kacsmájat kevés vöröshagyma társaságában lepirítjuk, sóval borssal ízestjük, majd kihűtjük. Eközben elkészítjük a ravioli tésztáját (só, liszt, tojás). A tésztát vékonyra nyújtjuk, töltjük majd formázzuk. Sós lobogó vízben kifőzzük.